24/01/2019 11:27

Kabels voor applicaties tot -60°C

De ARCTIC kabel serie is aangepast aan arctische omstandigheden - met andere woorden aan ultra-lage temperaturen. Deze kabels worden gebruikt waar extreme eisen gesteld worden op het gebied van installatie en weersomstandigheden.

Niet alleen in het noordpoolgebied maar ook in koel- en vriescellen, moeten kabels worden geïnstalleerd bij extreem lage temperaturen zonder kabelverwarming. Temperaturen zo laag als -30°C zijn geen uitzondering. Helaas zijn de meeste halogeenvrije kabels vandaag niet geschikt voor kabelinstallaties van minder dan 5°C. Om barsten te voorkomen is de gebruikelijke methode om dit type kabel te verwarmen en de kabeltemperatuur onder constant toezicht te houden. Met een kabel uit de ARCTIC-serie is dit verleden tijd.

De ARCTIC kabels zijn speciaal ontwikkeld om deze veeleisende omstandigheden te weerstaan en dus uitermate geschikt voor dergelijke installaties en bediening bij extreem lage temperaturen. Zij koppelen de voordelen van weerstand tegen lage temperatuur aan uitstekende brandveiligheidskarakteristieken en maken dure verwarmingssystemen overbodig.

 
Stuur uw aanvraag naar ons, wij zorgen voor een offerte op maat!