07/09/2017 16:04

Het station van Brussel-Congres ligt in het hart van onze hoofdstad, net tussen Brussel-Noord en Brussel-Centraal. Het bestaat uit 4 perrons, elk met een lengte van ongeveer 200 meter. 

Geen verblinding

Aangezien BB Lightpipe géén enkel storend verblindingseffect hebben op zowel de treinbestuurders als reizigers, zijn ze gekozen om de gedateerde TL-armaturen te vervangen. Daarnaast spelen de hoge lichtuniformiteit, lage onderhoudskosten, lange levensduur en grote vandalisme resistentie een doorslaggevende rol.

De BB Lightpipe EVO, met een lengte van 4 en 6 meter, werden gebruikt om een esthetische en visueel doorlopende lijn boven het perron te creëren en het comfort voor de reizigers te maximaliseren.

Bovendien zijn de helft van de armaturen uitgerust met geïntegreerde noodbatterijen, waardoor de noodzaak van extra aparte noodlampen wordt weggenomen. Bij een noodsituatie nemen deze batterijen de voeding over en verhogen zo de veiligheid, doordat een evacuatiepad op het perron wordt belicht.

De BB Lightpipe EVO

Dit armatuur omvat een continu, optisch en modulair verlichtingssysteem dat bestaat uit polycarbonaatbuizen in een aluminium draagstuk. Een LED-module die bestaat uit 18 LED's straalt het licht uit in een slagvaste polycarbonaatbuis, waarin een optische folie is aangebracht. Deze folie zorgt voor een constante, uniforme en verblindingsvrije lichtverdeling.

De rustgevende 180° lichtuitstraling verhoogt het comfort en garandeert een gevoel van veiligheid in grote ruimtes, zoals tunnels, luifels op perrons, parkings, ...

De BB Lightpipe EVO biedt de mogelijkheid om door middel van DALI of een bewegingsmelder te dimmen om zo een zo hoog mogelijke energiebesparing te realiseren. Tevens zijn integratie van evacuatie audio en noodverlichting perfect mogelijk.

U kan hier de technische fiche downloaden.

IK10+, extreme weerstand

De BB Lightpipe EVO heeft een IK10+ en IP66 beschermingsgraad en is dus slagvast en spatwaterdicht. Bekijk hier de IK10+ test van onze BB Lightpipe.

Snelle installatie

De armaturen worden compleet geassembleerd aangeleverd. Zo kunnen ze worden geïnstalleerd volgens het plug-and-play principe. Bekijk hier de installatievideo van onze BB Lightpipe.

Speciale combikabel

Techno Specials heeft een afgeschermde combikabel 3G2,5 mm² + (1x2x1,5+0,8 mm²) ontwikkeld, die zowel de voeding als de DALIsturing van de ledverlichting voorziet. Dankzij deze innovatieve combikabel gebeurt het aansluiten van de BB Lightpipe optimaal en hoeft men slechts 1 kabel te installeren. Deze kabel is tevens beschikbaar in CPR euroclass B2ca.

DEKRA gecertifieerd

Alle ledmodules van de BB Lightpipe zijn gecertifieerd met het DEKRA "LED Performance Mark" certificaat. Deze certificatie heeft betrekking op zowel de prestatie (levensverwachting als kleurstabiliteit) en elektrische veiligheid (KEMA-KEUR) van geteste producten. Het LED Performance Mark is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van DEKRA op dit gebied en wordt uitgereikt na uitgebreid product testen (prestatie en veiligheid) en fabrieks audits.

Goedgekeurd door Synergrid

Door de Synergrid keuring (forfaitair vermogen voor openbare verlichting) kan de BB Lightpipe ook ingezet worden op afgelegen locaties die rechtstreeks aangesloten zijn op het openbaar net (‘voor de meter’) zoals fietsenstallingen, onderdoorgangen en schuilhuisjes.