13/12/2018 10:00


Voor dit project ontwikkelde Techno Specials, samen met BB Lightpipe, een op maat gemaakte versie van de BB Lightpipe EVO, die in de bestaande kabelgoten van perron 1 - 6 gemonteerd kan worden. Doordat de bestaande kabelgoten beschermd erfgoed zijn, mochten deze niet vervangen worden. In deze kabelgoten zijn ook luidsprekers, cameramodules en de voeding voor spoorborden geïntegreerd.

Met dit nieuwe armatuur is een perfecte plug-and-play installatie in de bestaande kabelgoten gerealiseerd. Doordat de installatie 's nachts moest gebeuren, werd de behuizing en bedrading ontworpen in functie van een snelle en eenvoudige installatie. Op deze manier konden de installatiekosten héél laag worden gehouden.

De klant heeft voor BB Lightpipe gekozen omwille van de uiterst lage GR waarden zodat machinisten niet verblind worden door de verlichting.

De BB Lightpipe is een armatuur van hoge kwaliteit met een zeer lange levensduur. Er zijn geen vervangende onderdelen nodig in de komende 12 jaar of meer waardoor de onderhoudskosten extreem laag zijn en de bedrijfszekerheid zeer hoog is. In een treinstation is dit laatste heel belangrijk omdat onderhoud erg duur kan zijn.

Brussel-Zuid is het belangrijkste knooppuntstation dat wordt gebruikt door alle treinen naar Brussel, waaronder de Eurostar naar Londen, de Thalys naar Parijs, Amsterdam en Keulen, ICE's van de Duitse Spoorwegen naar Keulen en Frankfurt, intercitytreinen naar Luxemburg en Belgische binnenlandse treinen naar Brugge, Gent, Aalter, Antwerpen, enz.