28/02/2019 10:00

Verschillende types kabelrupsen, ook op maat!

Als totaaloplossing biedt Techno Specials, naast het bestaande kabelgamma, ook kabelrupsen of energiekettingen aan. Kabelrupsen worden voornamelijk geïnstalleerd op machines waar onze flexibele kabels (vb. Kaweflex) veelvuldig dynamisch in beweging zijn.

Kolibri kabelrups

Kolibri, de standaard kabelrups

De Kolibri is de ideale kabelrups voor toepassingen met een laag gewicht. Vanwege de geïntegreerde kunststofconnector zijn er geen extra bevestigingsonderdelen nodig.
Toepassingen: robots, handlingtechnologie, intern transport, papiermachines, textielmachines, enz.
Stalen schakelrups

De stalen schakelrupsen (SLE)

De geschikte rups voor industriële toepassingen zoals gereedschapsmachines, molens, speciale machines, houtmachines en nog veel meer. De SLE kabelrups is verkrijgbaar in staal, roestvrij staal (inox) en in een geharde versie. Hij kan worden geleverd met gatensteunen (types SLE en SLA),schuimplaten (SLS) en plastic verdelers (SLP) en buissteunen (SLR).
Kunststof combirups

De kunststof combirups (PKK)

De PKK combineert alle voordelen van kabelrupsen in één systeem: De PKK kan worden ingekort en verlengd zonder gereedschap. Hij kan dus toolless geopend, uitgebreid en gesloten worden. Geschikt voor toepassingen in robots, handlingtechnologie, gereedschappen, textielmachines, enz.
Grote kabelrups

De grote kabelrupsen (GKA)

De GKA wordt gebruikt voor grote hoeveelheden kabels en slangen met grote diameters, evenals zelfdragende lengtes tot 18 m.
De rups is ook verkrijgbaar in V4A van roestvast staal en in speciale versies. Deze grote kabelrupsen zijn voor toepassingen in molens, offshore, grote werktuigmachines, enz.
Gesloten kabelrups

PFR, de gesloten kabelrups

De PFR is geschikt voor korte afstanden. Door het gesloten ontwerp wordt een goed optisch effect bereikt. De rups is eenvoudig in te korten en te verlengen. De met metaal beklede rups is geoptimaliseerd en daardoor is deze beschermd tegen hete spaanders, lasspetters of vonken. Uitermate geschikt voor toepassingen in gereedschapswerktuigen, lasmachines, metaalverwerking, enz.
Plastic kabelrups

PLE de plastic kabelrups

De PLE met aluminium blijft goedkoper en lichter dan de stalen rups. Bij glijdende toepassingen kan de rups worden gebruikt bij lengtes tot 100 m.
Geschikte toepassingen: werktuigmachines, handling-apparatuur, handling en hijsen, etc.
Stuur ons uw aanvraag, wij zorgen voor een offerte op maat!