20/06/2019 13:30

Communicatienetwerken zijn niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. Ze veroverden een plekje in elk aspect van ons dagelijks functioneren en zijn intussen van het grootste belang in een professionele context. Een verscheidenheid aan technische apparaten is verbonden met het netwerk via RJ45 poorten. Hierdoor kunnen deze apparaten van op afstand worden beheerd en eenvoudig worden geüpgraded of hersteld.

Terwijl nieuwe functies de toepassingen van deze apparaten verbreden, blijven ze toch gevoelig voor beschadiging door een overspanning van het netwerk. Elektrische schokken kunnen onherstelbare schade veroorzaken. 

De meest gevoelige, de belangrijkste of  de duurste apparatuur (bv. medische apparaten in een ziekenhuis) moet worden beschermd tegen elektrische schokken als gevolg van slechte aarding, overmatig netwerkverkeer of zelfs bliksem. Dit soort schade kan je voorkomen met een netwerkisolatie systeem zoals de galvanische isolator van Multimedia Connect.

De galvanische isolator in de praktijk:
De galvanische isolator is een toestel met een mannelijke en vrouwelijke RJ45 adapter dat wordt aangesloten tussen de netwerkoutlet en het te beveiligen apparaat. De isolator moet zo dicht mogelijk bij het apparaat geplaatst worden om een overvoltage, veroorzaakt door elektromagnetische storing, te voorkomen.
 
 
Specificaties van de Multimedia Connect ISOGALVRJ45:
  • Differentiële stroombeveiliging tussen het apparaat en het netwerk
  • Geen effect op de prestaties van het netwerk tot een afstand van 100m
  • Voldoet aan EN 60601 (veiligheidsstandaard voor medische elektrische apparatuur)
  • Plug en play, geen extra kabels, patchsnoeren of installatie nodig
  • Mannelijke/vrouwelijke adapter in vlambestendige behuizing (UV V0)
  • Zeer laag transformatieverlies

                                                          

 

Bestel hem via info@technospecials.be